Пошуковий запит: (<.>A=Мотузка Ю$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 39
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Притульська Н. В. Математичне моделювання макронутрієнтного складу продуктів для нутрітивної підтримки організма при гіперметаболізмі [Електронний ресурс] / Н. В. Притульська, Д. П. Антюшко, Ю. М. Мотузка // Товарознавчий вісник. - 2013. - Вип. 6. - С. 220-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tvis_2013_6_34
|
2. |
Притульська Н. Наукові підходи до розробки продуктів для людей із термічними травмами [Електронний ресурс] / Н. Притульська, Д. Антюшко, Ю. Мотузка // Товари і ринки. - 2012. - № 2. - С. 89-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2012_2_13 Проаналізовано сучасні підходи до розробки продуктів для нутрітивної підтримки людей з термічними травмами, висвітлено особливості їхніх потреб в поживних речовинах. Розглянуто рекомендації з визначення енергетичних потреб і збалансування раціону харчування постраждалих за рахунок основних нутрієнтів відповідно до особливостей метаболічних процесів організму.
|
3. |
Антюшко Д. Реологічні властивості продуктів для ентерального харчування [Електронний ресурс] / Д. Антюшко, Ю. Мотузка, Р. Романенко // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 125-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2013_1_15 Наведено аналіз сучасних підходів до розробки продуктів для спеціального дієтичного споживання - ентерального харчування людей протягом лікувального та відновлювального періодів згідно з особливостями їх потреб в поживних речовинах. Проаналізовано та досліджено вплив основних компонентів вуглеводної складової на реологічні властивості таких продуктів. Із урахуванням одержаних даних розроблено нові суміші для ентерального харчування на сухій розчинній основі та досліджено основні показники їх реологічних властивостей.
|
4. |
Притульська Н. Критерії безпечності продуктів для ентерального харчування [Електронний ресурс] / Н. Притульська, Ю. Мотузка, Д. Антюшко // Товари і ринки. - 2013. - № 2. - С. 169-176. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2013_2_20 Досліджено показники безпечності продуктів для ентерального харчування "Реабілакт" і "Реабілакт-Д": вміст токсичних елементів, пестицидів, кількісний та якісний склад мікрофлори протягом рекомендованого терміну зберігання. Встановлено, що дослідні продукти відповідають чинним вимогам.
|
5. |
Притульська Н. Вибір упаковки для морозива за принципами мерчандайзингу [Електронний ресурс] / Н. Притульська, Є. Бондаренко, Ю. Мотузка // Товари і ринки. - 2008. - № 2. - С. 26-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2008_2_6
|
6. |
Белінська С. Концептуальні засади гарантій безпечності харчових продуктів [Електронний ресурс] / С. Белінська, Н. Орлова, Ю. Мотузка // Товари і ринки. - 2011. - № 1. - С. 176-182. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2011_1_26
|
7. |
Гуліч М. Амінокислотний склад продуктів для ентерального харчування [Електронний ресурс] / М. Гуліч, Ю. Мотузка, Д. Антюшко // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 60-66. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_7 Досліджено амінокислотний склад продуктів на сухій розчинній основі для ентерального харчування "Реабілакт" і "Реабілакт-Д". Проведено оцінку біологічної цінності їх білкової складової відповідно до рекомендацій експертного комітету ФАО/ВООЗ та з використанням коефіцієнта відмінності амінокислотного скору.
|
8. |
Притульська Н. В. Законодавчо-нормативне забезпечення виробництва та обігу харчових продуктів для хворих [Електронний ресурс] / Н. В. Притульська, Ю. М. Мотузка, Д. П. Антюшко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2013. - Вип. 1(1). - С. 226-231. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2013_1(1)__35
|
9. |
Притульська Н. Товарознавчі засади позиціонування продуктів для ентерального харчування [Електронний ресурс] / Н. Притульська, Ю. Мотузка // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 53-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_2_8 Проаналізовано законодавчо-нормативну базу щодо позиціювання продуктів для ентерального харчування в Україні та світі. Представлено систему заходів щодо їх розробки та доведення до цільової групи споживачів із використанням засад наукового товарознавства. Визначено пріоритетні напрями вирішення проблеми вітчизняного виробництва продуктів для ентерального харчування.
|
10. |
Притульська Н. В Сучасний стан і тенденції розвитку ринку продуктів для нутрітивної підтримки людини [Електронний ресурс] / Н. В Притульська, Д. П. Антюшко, Ю. М. Мотузка // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 4. - С. 106-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2012_4_38
|
11. |
Притульська Н. В Сучасні тенденції ринку спортивного харчування [Електронний ресурс] / Н. В Притульська, Д. П. Антюшко, Ю. М. Мотузка // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 1. - С. 49-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2012_1_18
|
12. |
Притульська Н. Технічне регулювання: міжнародні практики та вітчизняні реалії [Електронний ресурс] / Н. Притульська, Ю. Мотузка // Вісник Київського національного торговельно-економічного університету. - 2015. - № 3(1). - С. 5–21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vknteu_2015_3(1)__2
|
13. |
Асланян С. Елементний склад продуктів для ентерального харчування [Електронний ресурс] / С. Асланян, Д. Антюшко, Ю. Мотузка // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 84–89. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_1_9 Досліджено елементний склад сухих розчинних продуктів для ентерального харчування "Реабілакт" і "Реабілакт-Д". Визначено рівень задоволення середньої рекомендованої добової потреби людей із соматичними захворюваннями та травмами в мінеральних елементах у готових до споживання продуктах у рідкому стані.
|
14. |
Притульська Н. В. Органолептична оцінка якості продуктів для нутрітивної підтримки людей з опіковими травмами [Електронний ресурс] / Н. В. Притульська, Ю. М. Мотузка, Д. П. Антюшко, А. М. Кучинська // Вестник Херсонского национального технического университета. - 2015. - № 2. - С. 48-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtu_2015_2_10
|
15. |
Мотузка Ю. М. Дослідження показників мікробіологічної безпечностіпродуктів для ентерального харчування [Електронний ресурс] / Ю. М. Мотузка, С. В. Казаченко // Товарознавчий вісник. - 2016. - Вип. 9. - С. 136-143. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tvis_2016_9_21
|
16. |
Мотузка Ю. М. Дослідження потреб цільової категорії споживачів у продуктах для спеціальних медичних цілей [Електронний ресурс] / Ю. М. Мотузка // Технічні науки та технології. - 2015. - № 2. - С. 231-237. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2015_2_41 Наведено результати досліджень потреб пацієнтів і лікарів медичних закладів у продуктах для спеціальних медичних цілей, зокрема ентерального харчування. Визначено, що наявний асортимент представлених на ринку України продуктів не задовольняє повною мірою вимог фахівців та очікувань споживачів. Це підтверджує своєчасність та нагальність розроблення продуктів вітчизняного виробництва. Вивчено потреби цільової категорії споживачів за органолептичними показниками, видом продукту, зручністю споживання та зберігання, пакованням, доступністю та прийнятністю з економічного погляду. Одержані результати покладено в основу розроблення вітчизняних продуктів для ентерального харчування.
|
17. |
Притульська Н. Захист прав споживачів харчових продуктів для спеціальних медичних цілей [Електронний ресурс] / Н. Притульська, Ю. Мотузка // Товари і ринки. - 2016. - № 1. - С. 59–70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2016_1_8 Проаналізовано складові захисту прав споживачів харчових продуктів для спеціальних медичних цілей. Визначено проблемні питання забезпечення та реалізації їх основних прав і запропоновано систему заходів щодо захисту прав споживачів цієї групи товарів.
|
18. |
Мотузка Ю. Управління якістю продуктів для ентерального харчування: процесно-орієнтований підхід [Електронний ресурс] / Ю. Мотузка // Товари і ринки. - 2017. - № 1. - С. 16–26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2017_1_4 Проаналізовано теоретико-методологічні засади управління якістю продуктів для ентерального харчування відповідно до міжнародних стандартів. Здійснено систематизацію та узагальнення процесів системи управління якістю продуктів із використанням процесного підходу. Розкрито роль ризик-орієнтованого мислення при запровадженні системи управління якістю харчових продуктів.
|
19. |
Асланян С. А. Продукти ентерального харчування для спеціальних медичних цілей: інновації в Україні та світі [Електронний ресурс] / С. А. Асланян, Н. В. Притульська, Ю. М. Мотузка // Проблеми військової охорони здоров'я. - 2016. - Вип. 46. - С. 416-423. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/prvozd_2016_46_69
|
20. |
Притульська Н. В. Науково-практичні підходи до розробки продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих і хворих в екстремальних умовах бойових дій та на етапах медичної евакуації [Електронний ресурс] / Н. В. Притульська, Ю. М. Мотузка, М. П. Гуліч, С. А. Асланян, Д. П. Антюшко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 200-208. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__25 Розроблено науково-практичні підходи до створення продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих і хворих в екстремальних умовах та на етапах медичної евакуації. Науково обгрунтовано концептуальні засади аліментарної корекції харчування даної категорії осіб на основі аналізу специфіки адаптаційних процесів організму при пораненнях і травмах, здійснено критичний аналіз сировинних компонентів продуктів для нутрітивної підтримки. Розроблено серію продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих і хворих, досліджено їх споживні властивості та підтверджено фізіологічну ефективність, запропоновано напрями їх впровадження у практику вітчизняних підприємств харчової промисловості.
|
| |